Friday, December 23, 2011

(19/12/2011) Hangout bersama Zarul di Mid Valley

video
bila aku tengok balik video ni, baru aku perasan;
suara aku kecik
cara aku cakap sama macam abang aku

Pagi ni, aku bangun dalam pukul 8.30 pagi. Agak lambat sebab biasanya bangun dalam pukul 4.30 terus tak tidur. Tolong mak kat kedai. Cek handphone, ada mesej. Eh, Zarul? Baru aku teringat aku ada janji dengan dia nak keluar pergi Mid Valley. Apa lagi, kelam kabutlah. Mandi, cari baju, kasut, semua. Terus grab kunci kereta, drive ke stesyen bas Banting.

kesian kat Zarul, takkan lah nak jalan sorang-sorang. so, aku temankan dia.

aku yang buat decision nak cerita apa. baik betul Zarul.

Sampai Mid dalam pukul 11 pagi. 2 jam perjalanan sangatlah bosan sebab aku tertinggal novel. Tunggu Zarul, dia sesat. Dah lah dia salah naik bas, tertidur pulak tu. Sesuailah dengan peribahasa sudah jatuh ditimpa tangga. Dalam pukul 12.15 dia sampai. Sementara tunggu dia sampai, aku belilah tiket wayang dulu. Ni Zarul yang belanja. Cerita Mission Impossible. Pastu, aku pusing-pusing dalam Mid sorang-sorang macam orang gila. Bila Zarul sampai, aku jemput dia kat depan sox world.

sementara tunggu dia sampai, aku belikan tiket dulu

total dua tiket wayang tu guna duit dia. OKK kan..

Pastu, kitorang pergi makan kat food court oasis JE. Tak mampu nak makan kat food court atas. Mahal. Sedap pulak makan kat situ. Lepas makan, kitorang pusing-pusing lagi sementara tunggu movie start. Dalam pukul 1.35, kitorang gerak tgv. Movie start dalam pukul 1.45. fuhh, best gila movie tu. Gempak nak mampus. Pelakon dia pun berani mati punya.

Habis movie, dalam pukul 4 petang, kitorang terus ke surau. Solat jangan tinggal en. Lama gila duduk dalam pawagam tu, dah macam duduk dalm peti sejuk. After solat, kitorang pusing-pusing lagi. Lagi sekali Zarul belanja aku. Aiskrim Baskin Robbin. Satu scoop je dah RM5.50. tapi berbaloilah, sedap gila. Ni first time makan aiskrim mahal. Makan berjalan sambil pusing-pusing lagi. Nak habiskan aiskrim tu pun lama. Sayang nak habiskan.

rambut serabai. dah tak boleh disikat. tu aiskrim yang dia belanja. Baskin Robin kot.

Dalam pukul 4.45 kitorang turun surun. Solat asar pulak. After habis doa, aku sempat tegur budak belakang aku. Diorang nak buat Jemaah baru sedangkan ada Jemaah lain dalam surau tu. Diorang tak perasan mungkin.

After solat, kitorang balik. Tunggu tren punyalah lama. Zarul ke Rawang, aku ke KL Sentral tukar tren ke Klang. Time ni aku rasa kehilangan lagi. Sama macam aku rasa masa nak tinggalkan kawan-kawan kat KLCC after habis SPM tu. Aku tak boleh hidup tanpa kawan-kawan aku kot. Tapi kan, aku rasa tu last time lah naik KTM. Menyesal. Baik naik bas je balik. Sampai rumah dalam pukul 9 malam. Gara-gara naik KTM.

gambar vibrate. capture guna handphone je ni.

Thursday, December 15, 2011

lagu-lagu ini ditujukan khas untuk kawan-kawanku (ReviVena+)

*lirik ni aku ubah sikit


Ryan Cabrera - I Will Remember You


5 years later
time goes by fast
got my memories
and they will last
i try to keep it simple
cause i hate goodbyes
and i try to keep it simple
by telling myself that

I,
I will remember you
and all of the things
that we've gone through
there is so much I can say
but words get in the way
So were not together
I will remember you
I will rememberyou

We're a picture
In my mind
When I wanna find you
I just close my eyes
You'll never be that far from me
So don't say goodbye 'cause
You'll never be that far from me
I'm telling myself

You were there when I needed a friend
Thank you thank you
I never told you how much that meant
Gotta thank you thank you

I will remember you
And all of the things that we've gone through
There is so much I can say
but words get in the way




Edcoustic - Sebiru Hari Ini


Sebiru hari ini, birunya bagai langit terang benderang
Sebiru hati kita, bersama di sini

Seindah hari ini, indahnya bak permaidani taman surga
Seindah hati kita, walau kita kan terpisah

Bukankah hati kita telah lama menyatu
Dalam tali kisah persahabatan Illahi
Pegang erat tangan kita terakhir kalinya
Hapus air mata meski kita kan terpisah
Selamat jalan teman
Tetaplah berjuang
Semoga kita bertemu kembali
Kenang masa indah kita

Sebiru hari ini


Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surga
Seindah hati kita, walau kita kan terpisah

Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surga
Seindah hati kita, walau kita kan terpisah



sumpah hidup aku sunyi gila tanpa korang di sisi..